Shiatsu

Shiatsu is oosterse drukpunten massage. Gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat het lichaam gezond is als de energie vrij kan stromen en als er sprake is van balans. Kan de energie niet vrij stromen (is er een blokkade) of is er sprake van disbalans dan kunnen er klachten ontstaan.

Bij Shiatsu wordt er gewerkt met de meridianen en drukpunten net als bij acupunctuur. Alleen werkt Shiatsu met handen (en soms met ellebogen, knieën en voeten) om de energie weer te laten stromen en een disbalans te herstellen.

Oorspronkelijk is Shiatsu bedoeld als preventie. Net zo als we naar de tandarts gaan voor controle of onze auto brengen voor de APK, zo kan men eens in de zoveel tijd een Shiatsu massage ondergaan. Ons energiesysteem wordt dan ‘nagekeken’ en eventuele kleine blokkades worden opgeheven.

Zijn er echter al klachten dan kan men terecht voor Shiatsu therapie. Hierbij wordt een anamnese afgenomen en wordt er in overleg een specifieke behandeling opgezet met als doel de klachten te verminderen en het liefst helemaal te laten verdwijnen.